SDH Eš - Oficiální stránky

SDH Eš - Firesport

  • A jedem....
  • Voda!!!
  • Můžeme...
  • Saj!!!
  • Je to tam...
Touch menu

Sezona 2016

Termíny soutěží

Okrsková soutěž a Výroční pohárová soutěž v Eši

Dne 28. května jsme k výročí 80. let založení sboru opět uspořádali okrskovou soutěž. A jelikož se jednalo o výročí sboru, tak jsme se rozhodli, že k tomuto výročí uspořádáme i soutěž pohárovou.

Soutěž se stejně jako posledně konala v areálu Za Havlíčkem, ale s jedním velkým rozdílem, že letos jsme neměli takové problémy s počasím, což znamená, že bylo přibližně o 15 stupňů víc, než posledně. Během dne se sice přehnala jedna malá přeháňka, která ale bylo ve srovnání s okolím spíš osvěžením, než organizačním problémem. Úvodní nástup byl ještě slavnostnější o to, že v rámci oslav byly předány členům sboru čestné vyznamenání. Vyznamenaným tímto ještě jednou gratulujeme.

Na naší soutěž jsme jako tradičně postavili dva týmy, které letos byly více vyrovnané, než v letech ostatních. Družstvo "A" vyběhlo na pokusy štafet jako první a tím celou soutěž odstartovalo. První čas 87,54 znamenal 5. čas v prvním kole, čas 87,13 družstva "B", znamenal čas 4. Ve druhých pokusech si tým "A" polepšil na 3. místo.

Po štafetách následovali pokusy útoků. Zde běžel první náš tým "B", jelikož jeho člen byl i moderátorem a poprosil nás, aby mohl běžet hned, aby se poté mohl plně věnovat svým povinostem. Bohužel přes rychlý zadek proudaři nestihli doběhnout a čas byl opravdu vysoký. Tým "A" zaběhl čas mnohem lepší a obsadil tak celkově druhé místo.

Na závěr soutěžního odpoledne proběhla pohárová soutěž, která se běhala podle pravidel PHL. Nejlepší čas zaběhlo družstvo Pacova, druhý naše družstvo "B" a třetí čas družstvo z Janovic.

Všem zúčastněným děkujeme za krásné odpoledne a za bezproblémový průběh celé soutěže.

Pohárová soutěž Věžná

Dne 18. 6. se naše družstvo zúčastnilo tradiční pohárové soutěže ve Věžné. Tato soutěž probíhá podle vlastních pravidel a dvoukolově. První pokus byl velice dobře rozběhnut, bohužel došlo k menším problémům na spojení sacího vedení a v silné konkurenci to na vedoucí čas nestačilo. Druhý pokus měl ty samé problémy a výsledkem bylo třetí místo, pár setin za týmem z Kámena.

Srandamač Dolní Hořice

První sobotu jsem se již tradičně vypravili do Dolních Hořic na jejich tradiční srandamač. Počasí nám přálo, takže rybník posloužil, jako každý rok, jako příjemné osvěžení. Na řadu jsme šli přibližně v půlce startovního pořadí. Letošní pokus byl asi náš doposud nejpovedenější, přesto to však stačilo na třetí výsledný čas. I tak tuto soutěž bereme jako úspěšnou a doufáme, že klíčovou lodičku do příštího roku natrénujeme.