SDH Eš - Oficiální stránky

SDH Eš - Firesport

  • A jedem....
  • Voda!!!
  • Můžeme...
  • Saj!!!
  • Je to tam...
Touch menu

Sezona 2014

Okrsková soutěž Dobrá Voda

Tak máme za sebou první závody této sezony. V Dobré Vodě nás přivítalo velice nevlídné počasí, velká zima a blížící se déšť celou soutěž velice zrychylil. Na tuto soutěž jsme postavili dvě družstva, jak už to u nás na okrsek bývá zvykem. První družstvo šlo na řadu hned jako první ze všech, jelikož domáci se této možnosti vzdali.

Jelikož káď byla níž, než základna, řekli jsme si, že půjdeme na jistotu a radši počkáme v káďi delší dobu. Vše klaplo a výsledný čas 23:75 již nedokázal nikdo překonat. Jelikož se hnal déšť, běhali se štafety zároveň s útoky.

Opět jsme šli jako první a s tím, že jsme chtěli dobrý čas, dali jsem do toho vše. Bohužel Honza na velice mokré kladině uklouzl a musel se tedy vracet a výsledný čas 83:60 opravdu nebyl dobrý. Chvilku poté se družstvo B připravilo na svůj útok, který byl velice dobře rozběhnut, ale bohužel levý proud byl velice pomalý a hodně daleko od terče, jsme se rozhodli netrápit stroj a radši si nechat dát Dčko a na štafetu tým B ani nenastupoval. Pak jsme se postavili na druhý pokus štafet. Okno perfektně skočené, bariéra, minimax, s jistou zaběhnutá kladina, ale z důvodu přemotivovanosti si bohužel Honza neuvědomil, že drží poslední spoj v ruce, což nás stálo první místo a skončili jsme těsně pod bednou.

O pohár starostky města Červená Řečice - PHL

21. června jsme se vypravili na první kolo Pelhřimovské hasičské ligy ročníku 2014. Počasí sice nebylo zrovna ideální, ale alespoň nepršelo. Do ligy nám přibyli další dva účastníci - Markvarec a Buřenice. Na startu bylo 26 družstev, 12 ligových, 8 neligových a 6 družstev žen. My jsem šli na řadu jako poslední, 26 tým. Bylo na nás vidět, že opravdu nemáme natrénováno a na výsledném čase to bylo i náležitě znát. 26:38 nebyl hezký čas, ale bylo vidět, že je začátek sezony, protože to stačilo na 3. místo a my máme doma tudíž další krásný pohár.

O pohár starosty obce Bácovice - PHL

V sobotu 28. června jsme se vydali na další kolo ligy do Bácovic. Přivítalo nás pěkné počasí i opět nádherně připravená trať, spolu s velkou konkurencí. V kategoriích PHL, mimo ligu a žen se zde zúčastnilo 36 družstev. Náš tým měl drobné změny, kvůli výpadku na koši. Ale drobně jsme přeházeli naše posty a pomohl nám pacovský záskok, v podobě Tomáše Štivy. Útok jsme nádherně rozběhli, sání výborně klaplo, ale bohužel rychlá voda zacvičila s rozdělovačem a ten popoběhl a přitom zůstal zavřený pravý ventil, což zacvičilo s levým proudařem a než se voda dostal a na pravý proud, byl z toho výsledek přes 26 vteřin a výsledný 6tý čas.

Srandamač Dolní Hořice

První sobotu v červenci jsme se zúčastnili tradičního srandamače v Hořicích. Zde nás čekala jako každý rok lodička a přeplutí rybníka bez jakýhkoli pomůcek. Loni jsme měli nejrychleší lodičku, ale moc rychlá voda nás zradila. Proto jsme spoléhali na rychlou vodu, jež se nám ale nedostalo a i přes exkluzivní předek z toho bylo o 8 vteřin "až" druhé místo. Sice to pro nás bylo malé zklamání, ale i tak jsme již druhý letošní pohár náležite oslavili..

Noční pohárová soutěž Lesná

12.7. jsme se vypravili na tradiční noční pohárovou soutěž do Lesné. Tato soutěž není zařazena do PHL, tudíž jsou všechny týmy hodnoceny dohromady. Na tuto soutěž jsme museli značně pozměnit mužstvo, což znamenalo mnohem větší nutnost tréninků, na prvním se nám příliš nedařilo, ale druhý se velice vyvedl, což nás potěšilo a doufali jsme v příjemné výsledky. Jak je již na této soutěži ale zvykem, při poměrně špatném osvětlení zde spousta týmu vyhoří. My jsme se ale nenechali zastrašit a vyrazili jsem na start. Ihned u základny, ale bohužel ujela levému proudu noha a trefil loktem košaře do hlavy, což velice zpomalilo celý zadek, ale nějak jsme se s tím poprali, ale na výsledný čas to nemělo moc velký vliv, jelikož špatné osvětlení zapříčinilo problémy na rozdělovači, který byl dosti rozhozen a tak voda šla jen tak tak. Byl z toho výsledný čas 27:79, který nám ale zaručil vítězství poukazu na odběr zboží v ceně 1500 Kč.

O pohár starosty města Pacov - PHL

Třetí sobotu v červenci jsme se vydali, na pro nás šťastnou, trať v Pacově. Jak je již pro tuto soutěž typické, panovalo zde tropické počasí. Ale jako vždy výborná organizace tyto vedra velice zpřijemnila. Ihned druhý tým celého pole, Přáslavice A, nám předvedli perfektní útok, který znamenal opět zlepšení rekordu ligy, který opět padl na této velice rychlé trati. My jsme se na start postavili, jako čtvrtý tým celého startovního pole. Přes dvě malé chybky, jako byl uzel na Bčku a přivřený kohout z toho byl pro nás rekordní čas 23:24, který nám k našemu udivu vydržel až do konce na krásné druhé místo, za které jsme dostali nádherný pohár a velkou spoustu hodnotných cen, jak je již ale v Pacově zvykem.

O pohár starosty obce Salačova Lhota - PHL

Jako každý druhý pátek v srpnu, tak i letos se konala asi nejhezčí soutěž sezony PHL a to soutěž v "Salačce". Oproti loňskému roku na nás čekalo mnohem lepší počasí. Na start se letos postavilo přesně 40 družstev, ale jak tomu již každoročně bývá, skvělá organizace a stlačení přípravy na 3 minuty ze strany pořadatelů a dobrý přístup od všech zúčastněných přispělo k rychlému spádu soutěže. My jsme se na start postavili jako 31. družstvo, takže již byla pokročilejší hodina. Bohužel pomalejší zadek pro nás znamel i pomalejší čas a to nás odsunulo těsně pod stupínek vítězů.

O pohár starosty obce Přáslavice - PHL

V sobotu 16. srpna jsme se vydali na soutěž do Přáslavic, kde jsme si chtěli spravit chuť, po nepříliš vydařené soutěži v "Salačce". I zde bylo poměrně velké množství týmů a to 31. Zde jsme měli, co se losu týče, štastnější ruku a šli jsem na řadu už jako 6. družstvo. Soutěžní pokus se, ale také příliš nepovedl. Zadek nebyl ideální a po následném velkém problému na pravém proudu to znamenalo čas vysoko přes 26 vteřin. Chuť jsme si tedy příliš nezlepšili.

O pohár starosty obce Jiřice - PHL

První sobotu v září jsme se zajeli podívat poprvé na ligovou soutěž na humpolecko a to do Jiřic. Zde jsme si již opravdu chtěli zlepšit chuť a proto jsme posbírali všechny naše zálohy a z nich jsme poskládali dvě družstva. To se nakonec ukázalo jako problém, protože se nám 2 z nich omluvili. První náš pokus byl dobře započat, bohužel pro nás, ale nedoběhl pravý proud a kvůli obrovskému prostřiku, z toho byl čas vysoko přes 26 vteřin. Do druhého družstva jsme nakonec vsadili na osvědčený pacovský rozdělovač a zápůjčku třetí savice od kluků se Salačky a zachránila nás Peťa, která se do Jiřic zajela podívat. I přes tento značně slepený tým jsme se postavili na start. Na sání zavládl menší zmatek v pořadí savic, ale rychle jsme jej překonali a i přes prostřik na pravém proudu z toho byl výsledek 23:07, což na to, jakým tento tým vznikl, je obrovský úspěch. Ještě větším překvapením však bylo, že tento čas byl třetím nejrychlejším v kategorii. Veškerou radost ovšem zkazil úraz na koši.